Kook de courgettes 3 minuten in ruim kokend water met zout. Halveer ze overlangs en snijd voorzichtig het vruchtvlees eruit. Bestrooi de binnenkant van de helften met peper en zout.
Hak het uitgesneden vruchtvlees zeer fijn of pureer het. Roer er 2 losgeklopte eieren door. Snijd de beenham en de kipfilet in minidobbelsteentjes en meng deze met de geraspte kaas en peper door het eimengsel.
Schep de vulling in de courgettehelften. Vet 4 stukken aluminiumfolie in met een beetje olie. Zet de courgettehelften tegen elkaar, rol ze in de folie en draai de uiteinden als een toffee dicht.
Zet de pakketjes in een ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de courgettes 25 minuten bakken.
Verhit voor de saus de olijfolie. Pers de teentjes knoflook erboven, voeg de Italiaanse keukenkruiden en de tomatenblokjes met het sap toe. Kook de saus zachtjes 10 minuten.
Serveer de gevulde courgettes in de opengevouwen folie.
Presenteer de saus er apart bij.
Lekker met tagliatelle of stokbrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |